Dag 30 – Mellandag.

Idag är det söndag vilket innebär resdag för många här på Sunwing. Resdag för oss som är kvar innebär att MiniLand är stängda hela dagen och det är inga aktiviteter eller shower. Dessutom innebär det att det finns gott om solsängar att välja kring poolen då en stor andel hotellgäster redan har packat ner sina badkläder och sitter i repan i väntan på att bussen ska ta dem till flygplatsen. Så det är mao lugnt här på söndagar.

Kanske kände Malte och Anton av det, stämningen, för när vi gick till poolen efter frukosten var de väldigt tydliga med att de inte ville bada. Alls. Det tar drygt tio dagar alltså, sen räcker det för barnen. Det stödjer teorin att tiodagarsresor är de absolut bästa. Sju dagar är för kort, fjorton är för långt men tio är precis lagom. Hur som helst, jag badade och solade iaf, och så fick barnen sysselsätta sig med pysselböcker och korsord med farmor under tiden. Passade mig utmärkt! Blev väldigt nöjd med mitt initiativ att packa ner både tuschpennor och olika typer av pyssel i resväskan innan vi åkte, bra med lite grejer att varva ner med. 

Efter lunch åkte Jeanette&Kåre på utflykt med Maria&Saga till Rhodos stad för att kika på de områden Maria hängde i när hon säsongade här i sin ungdom. Då passade vi på att byta ut poolhäng mot altanhäng istället. Barnen ville ju ändå inte bada och det kunde vara skönt att bryta oljudet vid poolen mot lite Spotify hemma. För oljud vid poolen blev det definitivt, då alla nyaanlända hotellgäster  kommit från flygplatsen. Jag kan berätta för er att det var urskönt att hänga ”hemma” en hel eftermiddag. Ströläste några kapitel i en pocket. Sprang över och hämtade en glass. Solade en stund. Sprang över och tog ett dopp. Bytte spellista. Sprang över och hämtade slush. Hade det bra.

Utsikten från solstolen: poolområdet skymtas i grindgluggen där och poolbarens tak ser man ovanför staketet. Vi bor alltså bekvämt nära men ändå på behörigt avstånd från lekande och skrikande barn vid poolen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *