Dag 37 – Hitta Doris och kaninboken!

Jag, Malte och Vilde höga på läsk och smågodis.

Det var familjevisning av Hitta Doris idag så det kunde vi så klart inte låta bli att gå på! Jag ÄLSKAR Hitta Nemo, det är en av mina absoluta favoritfilmer, så mina förväntningar var höga. Besviken blev jag inte heller, den var urbra! Hitta Nemo slår fortfarande högre men den här var också så himla fin. Jag ser fram emot att se den på engelska med Ellen Degeneres som Dory, J säger att den versionen är snäppet bättre. Ulla Skoog är dock som klippt och skuren för Doris, jag kan inte komma på en bättre röst för den karaktären här i Sverige.

Bilderna är ärligt stulna av MariaMedan vi var iväg så fick Anton hänga med Kaj&Maria. Det tröttade givetvis ut honom, dessutom sov han ingenting idag på dagen men jag är ändå i chock efter kvällens läggning. Den gick nämligen ovanligt fort. I vintras önskade sig Anton (läs: vi föräldrar) boken Kaninen som så gärna ville somna i julklapp av farmor Jeanette men då han fortfarande var liten då så fortsatte vi med våra Totte och bilderböcker, sen föll boken liksom i glömska. Så idag kom vi ihåg den där boken och grävde fram den i Antons bokhylla. 

Anton ville inte alls gå och lägga sig men jag fick med honom till sängen och så började jag läsa. Boken är full av upprepningar av ord som ex somna och lååångsamt och så läser man vissa rader med viss betoning eller väldigt långsamt. Den har också ett du-tilltal och då och då ska man sätta in sitt barns namn i texten. Varje gång jag gjorde det, varje gång jag nämnde Anton i sagan, så hajade han till och frågade vem? vem Anton? heter kaninen Anton? och jag tänkte att det här kommer ju aldrig gå. Han var ju hur pigg som helst! Men jag fortsatte. På s3 kommenterade han texten och på s4 så sov han! Helt jäkla otroligt! Jag har hört från vänner att boken verkligen fungerar men jag hade ändå inte trott på det! Imorgon testar vi igen, under lite mer normala förutsättningar där han har sovit under dagen. Upp till bevis Kalle Kanin! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *