Kräftskiva-ish.

Jag är den enda i min lilla familj som äter kräftor så en gång om året går jag och Sofia ihop och har en liten kräftskiva. Hon och jag äter kräftor och pojkarna och barnen äter kött och potatis. Emelie äter kräftor också ska jag tillägga, det ska hon ha cred för. Och de andra barnen är nyfikna och försöker äta, det ska de också ha cred för. Men de vuxna pojkarna äter kött och potatis. Så lyder traditionen och så blev det också igår.

Men innan vi gav oss på maten hann vi sitta en stund ute i solen på Listudden. Det var troligtvis en av de sista härliga eftermiddagarna i värmen så vi passade på att suga i oss så mycket som möjligt av det goda.

Sofia fixar med den sista ledtråden till kvällens skattjakt. Ett trick vi tog till för att få äta våra kräftor i lugn och ro – vi lurade iväg dem till festplatsen för jakt på godis.


Den lilla kolonistugan är verkligen inte stor och jag var lite rädd att det skulle bli lite kaotiskt att sitta två familjer inomhus när det blev mörkt och kallt utomhus. Den oron var helt obefogad för de här fyra barnen röjde inte runt alls. Vår räddning? iPdsen så klart 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *