Grävstart.

Här vi sitter vi i mörkret och fredagsmyser med popcorn framför en film om en sköldpadda. Ganska bra avslutning på veckan faktiskt. 

Vi har haft en vecka lite utöver det vanliga. Dels har mina föräldrar varit här i flera dagar vilket gjorde att vi passade på att köra carnitasmiddag med Vickan&Henke&Anki i lördags. Mycket trevligt! Dels har vi på riktigt påbörjat vårt poolbygge! Det här är ett projekt vi så smått påbörjade i början av sommaren när jag helt oväntat tyckte att vi skulle ha pool. Hade J fått som han velat hade vi ordnat det för flera år sedan men jag är ju lite mer trögstartad när det gäller stora projekt. Jag är fegare och behöver mer tid att processa tror jag. Men så i somras vågade jag och då tog det J typ fem minuter att starta förberedelsearbetet som i vårt fall bestod av tre delar: 1. Bestämma vilken typ av pool vi ville ha 2. Bestämma vilken leverantör som skulle få leverera vald pooltyp 3. Hitta något bolag att göra grävarbetet.

Det hade jag aldrig trott men det sistnämnda var faktiskt det svåraste. Ganska fort bestämde vi oss för att vi ville ha en 4×7 m stor träpool med gaveltrappa från Poolbyggarna, men att hitta grävare var svårare. Eller, vi fick en offert från Brandts typ dag 1, men att få fler offerter från andra att jämföra med, det var desto svårare. Jag vet inte om det beror på att markarbete för pool kanske anses vara ett för pyttigt jobb för att offerera på, lååång tid tog det iaf att få svar från andra. Och så slutade det ändå med att vi valde Brandts. Det kändes tryggt och bra då det var de som fyllde upp vår tomt när vi flyttade hit. 

I tisdags drog det äntligen igång! Grävmaskin och lastbil kom hit och började med etapp 1 av markarbetet. Själva grävningen av gropen. Spännande grejer om jag får lov att säga det själv. Det är ju lite pirrigt med de första spadtagen, efteråt går det liksom inte att ångra sig. 

Vi lyckades bli av med de ca tio lassen fyllnadsmassa till två olika trädgårdar här i Tyresö, och fort gick det så redan på torsdagsmorgonen fyllde de på med själva bärlagret, sen var de klara för den här gången. Det blev ett ganska snyggt hål och för första gången hade vi faktiskt nytta av vår leriga tomt eftersom det då inte rasar ner på kanterna. Ju mindre som rasar desto mindre att gräva bort för att sen återfylla sen.

I nästa vecka kommer byggarna som sätter ihop själva poolstommen, sen kör etapp 2 av markarbetet igång med återfyllnad runt kanterna och mer sand och sånt i botten. Sen – den sista oktober (!) – sätts linern, så ett novemberdopp hinner vi ta innan vinterplåtarna åker på 🙂


Idag levererades dryga sex ton trallvirke, reglar och annat skoj för J att sätta tänderna i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *