Julafton 2016.

Oj vad den här söndagen är seg. Det hör ju till att juldagen är det men det är nästan segare än vanligt. Inget tempo liksom. J känner sig sjuk och jag vill helst bara sova – och då hade vi ändå den lugnaste julaftonen någonsin igår!

Vi körde på en nytt upplägg i år. Istället för att ses lagom till Kalle och äta efter det så sågs vi tidigare så vi var ätna och klara när Sanna Nielsen tände sitt ljus. Det missade vi till och med då vi var mitt uppe i att öppna paket, men vi hade på Kalle i bakgrunden hela tiden förutom i slutet då Disneys nyheter för 2017 presenterades. Då var det viktigt för J att vi alla koncentrerade oss 😉

Malte fick precis som förra året sköta själva julklappsutdelningen och precis som förra året var berget av klappar oförskämt stort. Av mig och J fick barnen nästan bara ”nyttojulklappar” så som kläder och böcker för vi visste att de skulle få gott om skojgrejer också. Jag tror att Malte inte riktigt kände att han kunde greppa alla saker utan han satte sig med sin iPad en stund när vi var klara, skärmade av. Först när alla hade gått hem gick han igenom sina saker, provade och lade i högar. Jag kan förstå honom, det blir så intensivt med så mycket på så kort tid.Nu fortsätter vi sega på resten av dagen. Barnen verkar inte riktigt veta vad de vill, ena stunden vill de bara kura i soffan medan de lite senare vill röja runt totalt. Hur som helst, imorgon beger vi oss utanför ytterdörren och går på bio. Det blir en första för Anton så vi får se hur länge han orkar sitta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *