Ovanan.

Jag tycker vi är ganska bra föräldrar, jag är den första att erkänna mina brister och vilka svårigheter jag har som pedagogisk moder, så på det temat kan jag berätta om en av de absolut sämsta egenskaperna hos mig. Jag låter mina barn sitta framför teven och äta frukost. Till vardags är det varje dag och på helgerna så beror det lite på dagsform. Är vi föräldrar pigga så går vi upp och dukar upp på bordet och så äter vi en trevlig frukost tillsammans. Är vi trötta så går någon av oss upp, brer några mackor åt barnen som de äter i soffan, och så går vi och lägger oss igen. Jag vet att vi inte är ensamma om det här upplägget men jag måste ändå säga att det nog är vår allra sämsta rutin som familj.

Och tänker jag göra det annorlunda fortsättningsvis? Nä jag tror inte det. Varken jag eller J vill äta frukost hemma på morgonen, det gör vi på jobbet, så på vardagarna kommer vi fortsätta med teveupplägget. Men helgerna, där vill jag ändå att vi äter tillsammans både lördag och söndag. Vi brukar få till det mycket bättre på somrarna, då äter vi gärna frukosten ute på altanen, så jag tänker att det kanske blir lättare när ljuset kommer tillbaka. Kanske. Och det är ju redan på väg!

Den här veckan har i övrigt sett ut som de flesta andra, förutom att jag gjorde en liten comeback på Friskis. Det var länge sedan jag var där men nu drog Malin med mig på ett skivstångspass och jag älskade det ju som vanligt. Jag kan ändå inte bestämma mig om jag ska förnya mitt kort i februari eller inte. Jag får känna efter lite först, det är ju så bekvämt att träna hemma men om man inte tar sig iväg så är det också väldigt lätt att fastna i soffan…

Idag ska iväg till Söder för lite sammanslagen födelsedagsfika för farfar Anders och Oscar som fyller år med några dagars mellanrum. Efter att vi tagit en lördagspromenad till coopen igår (och pannkakslunch på Claras, tack så mycket) så ägnade jag eftermiddagen åt att baka tårtor. Eller jag fick hjälp av Kaj också, han smorde form med stor omsorg. En chokladtårta och en pavlova. Såblir det med två födelsedagsbarn med två olika önskemål 🙂 Men det var ett nöje ändå, det är sällan jag bakar numera om man inte ska räkna med en liten baguette till soppan, så det var kul att få jobba lite smör/mjöl/ägg/socker igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *