Weird vecka och Harry Potter.

Vi har haft en konstig period på typ tio dagar. Den började med att jag var risig men det gick ändå över ganska fort. Natten mellan måndag och tisdag vaknade jag av att Malte kom in till oss och kröp ner i fotändan av sängen. Det var länge sedan han gjorde det så jag borde förstått att nåt var på gång. Några minuter senare satte han sig upp och kräktes ner hela täcket. Och så fortsatte det den natten. Och så kom slutet av veckan och då åkte J på nåt liknande, utan själva kräkmomentet (thank God). Anton har klarat dig hittills så jag ska vara glad för det 🙂

Lördagen ägnade vi därför åt vila. Det regnade ju ändå bara. Jag och barnen cyklade en liten tur och köpte lördagsgodis, resten av dagen hängde vi hemma. Och till kvällen unnade jag och Malte oss en filmkväll i bion. För några veckor sedan läste vi den första Harry Potter-boken, en första gång för både mig och Malte, och som avslutning hade vi bestämt att vi skulle se filmen, en första gång även det. Jag hade inte trott att Malte skulle orka titta på en 2,5h lång film i ett bräde men det var inga problem alls, han hade fullt fokus på att jämföra små skillnader mellan boken och filmen. Kul! 

Vi har läst den här illustrerade utgåvan som Malte fick i julklapp. Texten är exakt densamma som i originalböckerna, men formatet är coffee table book med helt fantastiska illustrationer. Ursnygg och perfekt att läsa för en sjuåring. Och nu när vi har läst klart den första så är han ju sugen på att ge sig på tvåan men han får snällt vänta. Den ligger faktiskt redan inslagen och klar i väntan på hans födelsedag. Jag har två skäl till att vi väntar med den. 1. Vi drar ut på titlarna då jag vet att de senare böckerna är läskigare så han för gärna bli lite äldre tills vi ger oss på dem. 2. Det är nåt speciellt med att få längta efter att få läsa en bok. Att få vänta. 🙂

Idag kör vi knattecup med innebandyn i Strandhallen och sen leker vi med farmor Jeanette!

2 thoughts on “Weird vecka och Harry Potter.

  1. Kul med Harry Potter!
    Vi har sett de första tre filmerna med Lykka och hon älskar dem.
    Men nu får hon vänta ett par år innan vi ger oss på fyran. Men de tre första filmerna är helt OK för denna ålder.

  2. Jag ser fram emot att få se dem! Men vi läser böckerna först, så får filmerna bli efterrätt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *