Dag 3 – High Line och shopping på Macys.

High Line är en sån där liten ”utflykt” som jag ville göra här i New York så innan det hunnit bli alltför varmt (32 grader bjöds det på även idag) såg vi till att ha det avbockat och klart. Kvart över sju imorse gick vi ifrån hotellet bort till norra ändan av High Line på 34th Street och inledde den drygt två kilometer långa promenaden på High Line som avslutas i Chelsea. Det är ett gammalt övergivet spår för godståg som gjorts om till en annorlunda ”park”, ett promenadstråk högt ovanför marken. Urfint faktiskt med all grönska och det var kul att se gatorna från ovan!

High Line avslutas i Chelsea, nästgårds med Chelsea Market så när vi ändå var där kikade vi in där. Vi var galet hungriga och i jakt på frukost men vi var så tidiga att allt inte hade öppnat än. Vi fortsatte alltså i grannskapet och hittade snart ett café som kändes väldigt representativt för Chelsea. Tänk ekologiskt, modernt och hippie. Typ. Mätta och belåtna promenerade vi sen runt i Chelsea och Greenwich Village och jag kan förstå varför alla svenskar är helt eniga om att det här är det trevligaste området i på Manhattan. Lägre tegelhus, townhouses , träd som hänger över gatorna och så lite mer ”genuina” ställen och inte de vanliga kedjorna i varje hörn. Skulle jag bli tvungen att flytta till New York (med emfas på tvång, jag vill verkligen inte bo här) så skulle jag troligtvis välja de här kvarteren, hur icke originellt val det än är…

Efter Chelsea och Greenwich traskade vi norrut igen för att shoppa lite till, och ta en paus i härliga Madison Square Park. Där satte vi oss på en bänk i skuggan och vilade fötterna och stirrade på folk. Länge. Sen gick vi till Macys, världens störta varuhus. Typ som NK men tio gånger större. Jag gillar ju inte att shoppa men jag uppskattar AC:n så jag följer snällt med och tittar på när J handlar loss, så ock idag. Själv fick jag inte med mig en enda liten påse därifrån. Wie immer 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *