Nyår 2018.

Nyårsaftonen blev en stillsam historia och det är jag så tacksam för. Vi har aldrig firat nyår själva förut, bara vi fyra, och först tänkte jag att det skulle bli lite halvtrist. I lugnaste laget. Men det var underbart att fira utan att behöva förbereda en massa och stressa kring det. Jag inledde min nyårsafton med ett jympapass på Friskis med Malin. Om jag var lite småseg innan så var jag allt annat än det efteråt, otroligt energigivande. Alla är på världens bästa humör, det är en speciell stämning på nyår. Kul att köra jympa också, brukar annars sätta mig på spinncykeln.

Efter träningen skrotade vi hemma och jag fixade lite med desserten. Jag bytte om till klänning och smackade på lite smink, men varken min man eller barnen ville byta ut sina mjukisar. ”Det är ju det som är hela fördelen med att fira ensamma!” 🙂 J skötte maten (en perfekt köttbit i sous viden) och stunderna som blev över spelade vi fotboll och vampyrjakten. Och när kvällen kom åt vi oss mätta och spelade lite till.

Anton gav upp vid 23-tiden men tolvslaget är viktigt för Malte så han håller sig alltid vaken. Då vill han ut och titta på fyrverkerier! Det smällde väldigt mycket omkring oss men dessvärre såg vi ganska lite på himlen. Jag och Malte tog en promenad ner till ängen i hopp om att kunna se bättre där men icke, allt smälldes av långt bortom träden. Vid halv ett låg jag i sängen, redo för sömn 🙂

Nyårsdagen har varit seg men då kvällen var helt alkoholfri så vaknade jag utan huvudvärk. Underbart! Efter sovmorgon och en lugn förmiddag kom Kaj&Maria och Oscar&Janah över för att äta Vasilopita. Barnen hade varit väldigt förväntansfulla inför eventuell ”vinst” hela förmiddagen så det blev viss besvikelse när pengen hittades i Js bit. Han har ett turår framför sig! 🙂

2 svar på ”Nyår 2018.

  1. Ja! Du bloggar igen! God fortsättning! Så kul att du testar läraryrket igen, jag är så galet peppad nu att få göra klart studierna så jag också kan få testa yrket. Ombyte förnöjer tror jag starkt på! Dessutom känns du spontant som en bra pedagog.

  2. Tack snälla du! Ja, så himla roligt att du ska plugga, jag tror mycket på styrkan i ett kollegium där det finns en variation i lärarnas arbetslivserfarenhet. Det vinner eleverna på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *